Vörösborban sült bárány

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 2 óra
Hozzávalók:
2 kilós báránycomb (vagy lapocka)
2 deci száraz vörösbor
2 deci húsalaplé
2 szál répa
1 szál fehérrépa
3 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj
rozmaringágacskák
1. A húsba dörzsöld bele a sót és a borsot, majd süsd körbe forró olívaolajban, hogy kérget kapjon. Tedd félre.
2. Vágd fel hosszában a répákat, és ugyanabban a forró olajban süsd pár percig. A hagymát karikázd fel és tedd hőálló edénybe a többi zöldséggel és a zúzott fokhagymával együtt.
3. Fektesd rá a húst a zöldségekre, öntsd fel a borral és az alaplével, morzsolj rá egy kis friss rozmaringot. 150 fokra előmelegített sütőben 30 percig lefedve, majd (ha a villa már beleszalad) 15 percig fedő nélkül süsd készre.
Ha előre csinálod, másnap sütőben melegítsd fel. Rozmaringágacskákkal díszítsd.
Fotó és recept: Studer-Tüske Veronika