Tökfejsüti

Borítókép: Tökfejsüti
Ötletes, aranyos és vicces sütikék, nem csak finomság, de játék is egyben!

Elkészítési idő: 45–55 perc + 1 óra hűtés

Hozzávalók (12 személyre):
- 15 deka vaj
- 18 deka liszt
- 5 deka porcukor
- 1 narancs lereszelt héja
A töltelékhez:
- 10 deka mascarpone
- 1 evőkanál porcukor
- 3 deka olvasztott csokoládé
A mázhoz:
- 5 deka porcukor
- 1 evőkanál narancslé

Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A puha vajat egy tálban verd fel habosra. Add hozzá a lisztet, a porcukrot és a reszelt narancshéjat, keverd addig, míg lágy tészta lesz belőle. Formálj belőle cipót, csavard fóliába, és hűtsd be legalább egy órára.
3. Belisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát úgy 3 milliméter vastagra. Vágj ki belőle sütiformával vagy egy pohár vizes karimájával 24 darab, 7-8 centi átmérőjű kört, és tedd át őket sütőpapírra.
4. Nagyon éles késsel vagy akár snitzerrel 12 darabon alakítsd ki a töklámpáshoz hasonló arcocskákat. A megmaradt tésztát gyúrd össze, és csinálj belőle a tök szárához hasonló farkincákat, ragaszd őket rá az arcocskák tetejére. Óvatosan húzz csíkokat egy tompa késsel az arcokra, hogy még jobban hasonlítsanak a tökhéjhoz.
5. Az összes darabot – a simákat és a töklámpás-formájúakat is – tedd sütőbe, és kábé 15 perc alatt süsd aranysárgára. Hagyd kihűlni.
6. Keverd össze a máz összetevőit, ha nem eléggé kenhető, önts hozzá még egy kis narancslevet, aztán tedd félre. A töltelékhez a mascarponét verd habosra a porcukorral, aztán keverd bele a megolvasztott csokoládét.
7. A töltelékkel kend meg a sima kekszeket, majd nyomd rájuk az arcocskákat. De mindezt csak közvetlenül fogyasztás előtt, különben a töltelék megpuhítja a ropogós kekszet! Kend meg a mázzal, és törekedj rá, hogy még aznap felfalják az összeset – nem lesz nehéz feladat.