Tojásos szuflé kecskesajttal
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 5 perc
Hozzávalók (2 személyre):
•3 tojás
• 5 deka kecskesajt
• 3 deka reszelt gruyère sajt
• fél csokor metélőhagyma
• 2 deka vaj
• só
1.Gyújtsd be a grillsütőt magas fokozatra. A tojásokat válaszd szét, amegsózott sárgáját egy kis tálban verd fel villával.
2.Atojásfehérjéket egy másik tálban verd fel kemény habbá, óvatosan forgasd össze a tojássárgájával, morzsold bele a kecskesajtot és a felaprított snidling felét.
3. Egy kis (kábé 22 centis) serpenyőben forrósítsd fel a vajat. Öntsd bele a tojásos keveréket és a serpenyő forgatásával terítsd szét egyenletesen. Süsd 1-2 percig, amíg az alja pirulni kezd. Nyúlj alá egy lapos szedőkanállal, hogy kicsit fellazítsd.
4. Hintsd meg a reszelt sajttal és tedd át a serpenyőt a grill alá, kábé 10 centire a hőforrástól. Hagyd ott 1-2 percig, hogy a sajt a tetején aranybarnára pirulva megolvadjon. Ismét nyúlj alá, hogy ne tapadjon le. Vagdosd rá a maradék snidlinget és cikkekre vágva tálald.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Brett Stevens / acpsyndication.com