Egy különleges tésztaétel: rigatoni tofuval
Hozzávalók (6-8 személyre):
fél deci olívaolaj és még, amennyi a tepsi kikenéséhez kell
fél hagyma, finomra vágva
3 gerezd fokhagyma, finomra vágva
80 deka darabos paradicsomkonzerv
csipetnyi szárított oregánó
1 csomag kemény tofu, lecsöpögtetve
1 nagy tojás
csipetnyi reszelt szerecsendió
só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
30 deka mélyhűtött spenót, kifagyasztva és lecsöpögtetve
40 deka rigatoni tészta, al dente megfőzve és lecsöpögtetve
40 deka reszelt mozzarella
12 deka reszelt parmezán
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. Egy serpenyőben melegítsd az olajat közepes lángon. Tedd bele a hagymát. Pirítsd 3 percig, add hozzá a fokhagymát, és folytasd a sütést még két percig, vagy amíg a hagyma áttetszővé nem válik.
3. Add hozzá a paradicsomot és az oregánót. Vedd alacsonyabbra lángot, és rotyogtasd folyamatosan kavargatva úgy 15 percig. Közben a mixerrel dolgozd simára a tofut, a tojást, a szerecsendiót, a sót és a borsot.
4. Öntsd a keveréket egy tálba, forgasd bele a spenótot, a főtt rigatonit, a paradicsomszószt, 30 deka mozzarellát és 8 deka parmezán sajtot.
5. Kenj ki olajjal egy tepsit. Öntsd bele a keveréket, a maradék sajttal szórd meg a tetejét. Süsd 35-40 percig, amíg a teteje hólyagos és aranybarna nem lesz. Mielőtt szeletelnéd, hagyd hűlni 10 percig.
Szöveg:Simándi Júlia, fotó:Éva magazin