Toastkenyér répalével
Házi sütésű kenyér, bizony! Nem is akármilyen.
Előkészítési idő: 15 perc
Kelesztési idő: 1,5 óra
Sütési idő: 45 perc
Hozzávalók:
•50 deka liszt
•2,5 deka friss élesztő
•10deka margarin
•2kávéskanál só
•1evőkanál cukor
•2,5 deci répalé
•0,5deci tej
•2 tojás
1. Az élesztőt futtasd fel a langyos tej és cukor keverékében. A liszthez add hozzá a sót és morzsold el a margarinnal.
2. A felfuttatott élesztőhöz öntsd hozzá a répalevet, majd atojásokkal együtt keverd a liszthez és gyúrj rugalmas és lágy tésztát. Takard le és hagyd 1 órát kelni.
Még több répás receptért katt ide!
3. A megkelt tésztából formázz téglalapot és tedd kivajazott-kilisztezett, másfél literes szögletes formába. Takard le és hagyd még 30 percet kelni.
4. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kábé 45 perc alatt készre.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika