Tepsis pulyka spenótos tésztafészken
Hozzávalók 4 személyre:
• 60 deka nagyobb kockákra vágott pulykamellhús
• 5 gerezd fokhagyma félbevágva
• egy-egy evőkanál kakukkfű és oregánó
• késhegynyi őrölt köménymag
• 3 lilahagyma négybe vágva
• 2 evőkanál olívaolaj
• 5 deka parmezán
• só, bors
• 40 deka spenótos tészta
1. A tésztán és a lila hagymán kívül az összes hozzávalót keverd össze. Helyezd tűzálló edénybe vagy római tálba (amit előbb állíts vízbe!). Óvatosan tedd rá a lilahagymát. 200 fokra előmelegített sütőben (gázsütőnél általában 4-es fokozat) süsd lefedve 40 percig, majd fedő nélkül 20 percig.
2. Főzd meg a tésztát előírás szerint, csöpögtesd le, majd helyezd a tányérok közepére fészekszerűen. Szedd rá a húsos-hagymás keveréket, és hintsd meg a parmezánnal.
Tipp: Kedvenc zöldségeid közül bevetheted például az articsókát vagy acukkinit.
Szöveg: Vigh Alexandra, fotó: Pyszny László