Mennyei burgonyaropogós recept egy igen furcsa hozzávalóval

Ez az aranybarnára sült roppanós finomság, belül szuper puha és olyan dolgok rejt, amire nem is gondolnál: az ebédről megmaradt köreteket.
Így nem csak az el nem fogyasztott krumplipürét, de még a főtt rizst is újrahasznosíthatod, amiből aztán valami egészen elképesztő gluténmentes, vegetáriánus finomság születhet.
A burgonyaropogós elkészítéséhez ezen kívül csak némi hagymára, sárgarépára és friss petrezselyemre lesz szükséged. A ropogóst aztán eheted önmagában, salátával, köretként vagy megkenve egy jó adag tejföllel.
Burgonyaropogós

Forrás: littlesunnykitchen.com
Burgonyaropogós
Hozzávalók
- 50 dkg maradék krumplipüré vagy főtt burgonya
- 10 dkg főtt fehér rizs
- 2 vöröshagyma (felkockázva)
- 2 sárgarépa (lereszelve)
- 5 ek. petrezselyem (felaprítva)
- 2 tk. olaj
- só
Elkészítése
- Miután felaprítottad a hagymát és a sárgarépát, dinszteld meg őket.
- Egy tálban keverd össze a burgonyát és a rizst, add hozzá a répát, petrezselymet és a hagymát, majd ízesítsd a keveréket.
- Oszd el 14-16 részre, formázz belőle golyókat, majd kézzel lapítsd ki őket.
- Süsd addig, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
Variációk bundáskenyérre: öt frappáns megoldás
- „Hiszem, hogy meghosszabbítható az élet azzal, hogyha valami olyat csinálunk, amiben örömünket leljük.” - Interjú dr. Horváth Biankával, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadójával A női vezetők kitartása és elszántsága új normákat teremt az eddig megszokott szervezeti struktúrákban, tovább inspirálva...