JoyNapok logo
Elérhető az Éva legújabb száma most JOY-napok kuponfüzettel!
0 nap 0 óra 0 perc

Sütőtöktorta dióval

Borítókép: Sütőtöktorta dióval
Vitamindús és nagyon finom. A diót le ne hagyd róla!

Előkészítési idő: 15 perc ,elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók 12 szelethez:
•30–40 deka sütőtök
• 25 deka liszt
• másfél kávéskanál sütőpor
• 15 deka dió
• 2 kávéskanál őrölt fahéj
• 1 kávéskanál reszelt gyömbér
• 2 kávéskanál szódabikarbóna
• 2 és fél deci rizsolaj
• 3 tojás
• 25–30 deka lágy barna cukor
• 25 deka natúr krémsajt
• 5-6 deka vaj
• 25 deka porcukor
• 2 kávéskanál narancsvíz (vagy 1 kávéskanál narancsaroma, vagy 2 kávéskanál frissen reszelt narancshéj)

1. Melegítsd fel a sütőt 160 fokra, kenj ki és bélelj ki sütőpapírral egy négyszögletes sütőformát

2. A lereszelt tököt, az átszitált lisztet, a durvára vágott diót (az összes kétharmadát, a többit hagyd egészben), a fahéjat, a gyömbért és a szódabikarbónát keverd össze egy nagy tálban.

3. Egy másik tálban a villával enyhén felvert tojásokat alaposan dolgozd össze a barna cukorral és az olajjal. Öntsd rá a tökös keverékre, keverd össze jó alaposan, aztán kanalazd bele az előkészített tepsibe.

Mi mindent készíthetsz még sütőtökből? Rengeteg sütőtökös receptünk és dekótippünk van. Nézd meg például az ingyenes sütőtöklámpás sablonjainkat. És japán sütőtöklevest főztél már? :)

4. Süsd 45 percig, végezz tűpróbát, ha a közepe is megsült, vedd ki a sütőből, de hagyd a tepsiben még 15 percig. Ekkor borítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

5. Közben készítsd el a mázat a tetejére: a szobahőmérsékletű krémsajtot és vajat keverd habosra az átszitált porcukorral, ízesítsd narancsaromával, aztán spatulával kend szét a torta tetején és ültesd bele az egészben hagyott diókat.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Cath Muscat ACPsyndication. Ez a recept, az Éva magazin 2011. októberi számában jelent meg