Japán erőleves őszi zöldségekkel

Borítókép: Japán erőleves őszi zöldségekkel
Igazi fúziós leves a konyhádban, diétázóknak is. Ráadásul tényleg átmelegít!

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő:
20 perc
Hozzávalók egy kiadós tálhoz:
•70 deka sütőtök
• 10 deka shiitake (vagy barna csiperke-) gomba
• 30 deka kínai kel
• 10 deka tofu
• 1 szál zöldhagyma
• 2 evőkanál dashi granulátum (ez a leveskocka japán megfelelője, a híres miszó leves alapja, kapható az ázsiai boltokban)
• bő fél deci világos szójaszósz
• 1 kávéskanál cukor
• 2 kávéskanál szezámolaj
• esetleg csilipor

1. Másfél liter vízben oldd fel a dashit, keverd bele a szójaszószt és a cukrot, forrald fel. Vedd kisebb lángra, dobd bele a kockára vágott sütőtököt, és főzd legalább negyed órát, hogy megpuhuljon.

2. Tedd bele a felszeletelt gombát, majd 3 perc múlva a csíkokra vágott káposztát. Ne főzd túl, 1-2 perc épp elegendő.

3. A kockára vágott tofut tedd a tálalóedénykék aljára. Kanalazd rájuk a levest, és szórj a tetejükre egészen vékony karikákra vágott zöldhagymát. Tegyél az asztalra szezámolajat és csiliport is.

Szöveg:Simándi Júlia,Fotó: Cath Muscat ACPsyndication.