Itt egy tápláló sütőtöksaláta-recept

Borítókép: Itt egy tápláló sütőtöksaláta-recept
Egy újabb módja kedvencünk, a sütőtök elkészítésének. :-)

Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók (4 személyre):
80 deka sütőtök
• bő fél deci (magas hőmérsékletet tűrő) olaj
• 2 evőkanál citromlé
• 1 evőkanál halszósz
• csipetnyi kristálycukor és őrölt fekete bors
• 10 deka ropogós (zacskós, kész) sült tészta
• 30 deka kínai kel
• 2 szál zöldhagyma
• 1 kis csokor friss koriander (szárával együtt)
• fél marék menta- és bazsalikomlevél
• 8–10 deka pirított kesudió

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. A kis cikkekre vágott tököt helyezd sütőlapra, locsold meg 1 evőkanál olajjal, s forgasd meg, hogy az olaj a tökdarabkák minden oldalát bevonja. Süsd 25–30 perc alatt puhára, aranybarnára. Tedd félre.

2. A citromlét, a halszószt, a cukrot, a borsot és a maradék olajat keverd össze egy tálban.

3. Egy másik tálba szórd bele a tésztát, a vékonyra szeletelt káposztát, a finomra vágott hagymát, a felaprított zöldfűszereket és a megsült tököt. Locsold meg az öntettel, alaposan forgasd össze és azon melegében tálald.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Cath Muscat ACPsyndication.