Süss bárányka formájú sütit!

Borítókép: Süss bárányka formájú sütit!
A húsvéti asztal dísze lehet ez a piskóta-bárányka. Könnyű elkészíteni, a siker garantált.

A sütés során két dologra ügyelj:
A legyen kellően meleg a sütőd amikor beteszed a piskóta tésztával 3/4-ig töltött formát (200 celsius fok normál, 180 celsius fok légkeverésesben) és az első 10 percben ne nyisd ki a sütőt. Sajnos a tűpróba ezúttal kicsit nehézkes, ezért kalkulálj úgy, hogy az első bari, "próba" lesz. Klasszikus piskóta recept helyett kipróbálhatod a tejfölöset is, ez egy kicsit lágyabb lesz.


Süss bárányka formájú sütit!
Hozzávalók 3 báránykához:
4 tojás
8 dkg cukor
8 dkg liszt
8 evőkanál magas zsírtartalmú tejföl

Melegítsd elő a sütőt. A tojás sárgáját, a cukorral, liszttel és a tejföllel kell legalább negyed óráig keverd, hogy teljesen krémes, habos legyen. A jó hideg tojásfehérjét verd kemény habbá. Majd óvatosan keverd hozzá a tejfölös krémhez. Vajazd, lisztezd ki a báránykát majd óvatosan öntsd bele a tészta felét (ne lepődj meg, igen híg). Körülbelül 25 perc alatt átsül.

Info: Bárány forma a Tchibo húsvéti kínálatában kapható.

Fotó: Tchibo, továbbközlés a kiadó írásos engedélyével lehetséges.