Süss-főzz gyerekkel! Például epertortát...

David Sebeok gyerekei, a 10 éves Ethan,a 8 éves Jonathan és az 5 éves Gabrielle jól tudják, hogyha hétvégén segítenek a konyhában az édesapjuknak, abból nemcsak finom ebéd, hanem jó buli is kerekedik.
Az Éva Konyhában négy receptet készítenek el, rengeteg fotóval dokumentálva. Ez az egyik:
Epertorta vaníliás,mentás krémmel
Előkészítési idő: 1 óra
Elkészítési idő: 0 perc
Hozzávalók (4–6 éhes gyerek részére):
•fél kiló eper
•porcukor
A tésztához:
•25 deka finomliszt
•7deka porcukor
•csipet só
•17 deka hideg vaj vagy margarin kockákra vágva
•1tojássárgája
•2,5 deka tejszín
Még több gyerekkel elkészíthető recept és még rengeteg tipp az Éva Konyhában!
A vaníliás-mentás krémhez:
•25 deka tej
•8 deka cukor
•friss mentalevelek
•2 deka vaníliás pudingpor
•2 tojássárgája
•20 deka (legalább 0 százalékos) tejszín
1. Konyhai robotgépben közepes fokozaton keverd össze a lisztet, a sót és a porcukrot. Add hozzá a vajat vagy a margarint, és pulzáló üzemmódban dolgozd alaposan hozzá. Add hozzá a tojássárgáját, keverd hozzá, utána pedig jöhet atejszín. Addig keverd, amíg egy tésztalabdát kapsz.
2. Kissé nyújtsd ki, csomagold fóliába és tedd a hűtőbe legalább 0 percre.
. Ha letelt az idő, vedd ki a tésztát, várd meg, amíg szoba-hőmérsékletű lesz, majd
sodrófával nyújtsd ki nagyon vékonyra.
4. Óvatosan helyezd bele a tortaformába, és villával szurkáld meg néhány helyen. Tedd afagyasztóba 20 percre.
5. A sütőt melegítsd elő 175 fokra. Vedd ki a tésztát a fagyasztóból és pihentesd 5 percig. Süsd 15–20 percig, vagy amíg a tészta a forma alján is aranybarnára sül.
6. Egy edényben forrald fel a tejet 4 deka cukorral és a mentával. Ha felforrt, vedd le a tűzről és tedd félre 20 percre, hogy a tej átvegye az ízeket.
7. Egy keverőtálban verd fel a tojássárgáját a maradék 4 deka cukorral és a pudingporral. Vedd ki a mentát a tejből, majd add a tejet a tojássárgás keverékhez, közben folyamatosan keverd a habverővel.
8. Öntsd vissza az edénybe az egészet, és folyamatosan keverve a habverővel, közepes lángon forrald fel. Főzd kábé 1 percig, amíg a vanília-pudingpor keményítős íze már nem érezhető.
9. Öntsd lapos tányérra vagy tálcára, takard le fóliával, és hagyd kihűlni. Ha kihűlt, önts a krémhez egy kis folyadékot (tejet vagy tejszínt), és habverővel addig verd, amíg teljesen sima és krémes lesz.
10.Verd fel a tejszínt, és adagban óvatosan add akrémhez. Oszd el a krémet egyenletesen a tésztán.
11. A tetejét díszítsd félbevágott eperszemekkel és szórd meg porcukorral.
Fotó: Éva magazin / Lucas Breuer
- „Hiszem, hogy meghosszabbítható az élet azzal, hogyha valami olyat csinálunk, amiben örömünket leljük.” - Interjú dr. Horváth Biankával, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadójával A női vezetők kitartása és elszántsága új normákat teremt az eddig megszokott szervezeti struktúrákban, tovább inspirálva...