Pie spenóttal, póréhagymával és sajttal töltve

Borítókép: Pie spenóttal, póréhagymával és sajttal töltve
Nagyon különleges ízekkel kényezteti az ízlelőbimbóinkat.

Hozzávalók:

●fél deci olívaolaj
● 1 nagy fej hagyma
● 1 szál póréhagyma
● durva szemű só
● frissen őrölt bors
● 1 evőkanál vaj
● 2 deci liszt
● 1 kávéskanál sütőpor
●2 deci görög joghurt
● 30 deka fetasajt
● 2 deci (megpárolt és kicsavart) spenót
● fél deci kapor, 3 nagy tojás

1. Egy nagy nyeles serpenyőben forrósítsd fel az olajat, tedd bele a finomra vágott hagymát, kicsit sózd meg, fedd le, és időnként megkeverve párold 6 percig. Ekkor add hozzá a póréhagyma alaposan lemosott, vékonyra szeletelt fehér részét, még egy kis sót és borsot, és párold tovább, míg a hagymák egészen meg nem puhulnak és átlátszóvá nem válnak. Most át lehet tenni az egészet egy tálba és kihűteni. (Hideg vízbe vagy jég közé állítva hamarabb kihűl.)

2. Míg a hagyma párolódik, melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Vajazz ki alaposan egy 20 centi átmérőjű, szétnyitható tortaformát, tedd be a hűtőbe. A lisztet és a sütőport összeszitálva tedd félre.

3. Aztán a kihűlt hagymakeverékhez add hozzá a joghurtot, a szétmorzsolt fetát, az alaposan kicsavart és finomra aprított spenótot és az ugyancsak apróra vágott kaprot. A három tojást verd fel és keverd el benne. Óvatosan forgasd hozzá az élesztős lisztet is, sózd, borsozd.

4. Az előkészített tortaformába öntve süsd 30 percig, aztán fokozd a hőmérsékletet 220 fokra, és még vagy 10 percig tartsd a sütőben, hogy szép aranybarna legyen.

● Hagyd kicsit kihűlni, mielőtt leveszed róla a formát. Tortaként szeletelve tálald.