Spagetti füstölt lazaccal, spárgával, kapribogyóval és rukolával

Borítókép: Spagetti füstölt lazaccal, spárgával, kapribogyóval és rukolával
Könnyű vacsora hétvégére vagy hétköznap estére is akár. 20 perc alatt megvan!

4 személyre
Elkészítési idő: 8 perc
Főzési idő: 5 perc

Hozzávalók:

  • 1 és negyed deci extraszűz olivaolaj
  • 25 deka megtisztított, vékonyra szeletelt spárga
  • 40 deka hosszú tészta, például angyalhaj vagy spagetti
  • 15 deka füstölt, főtt lazac vékony szeletekre vágva
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 1 kis csokor friss, apróra vágott snidling
  • 10 deka (bébi)rukola
  • só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1 citrom cikkekre vágva

1. Forrósítsd fel az olajat egy kisebb serpenyőben, dobd rá a spárgát, folyamatosan kevergetve süsd, amíg a zöldség éppen csak meg nem puhul.

2. Főzd ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint bő sós vízben, „al dente” keménységűre. Alaposan szűrd le, majd tedd vissza a főzőedénybe.

3. Add a sült spárgát a tésztához a lazaccal, a kapribogyóval, a rukolával és a snidlinggel együtt. Ízesítsd sóval, borssal, majd óvatosan keverd össze.

4. Citromgerezdekkel díszítve azonnal tálald.

Tipp: Fagyasztásra nem alkalmas, mikrózni viszont lehet. (De inkább melegítsd fel egy kis olívaolajjal kevert vízzel, akkor jobban megmarad az íze, mint a mikróban. A szerk.)

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: ACP Syndication.