Sonkás minipalacsinta
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók (8 személyre):
• 25 deka liszt
• 1 kávéskanál sütőpor
• 2 deci tej
• 1 tojás
• 2 szál újhagyma
• 10 deka füstölt sonka (ha van, akkor prosciutto – sóval tartósított, levegőn szárított, érlelt olasz fajta)
• 1 kaliforniai paprika
• bazsalikomlevelek
1. Keverd simára egy tálban a lisztet, a sütőport, a tojást, a tejet és az apróra vágott újhagymát.
2. Forrósíts fel egy teflonserpenyőt pici olajjal, és próbaképp csöppents bele egy kávéskanálnyi tésztát. Ha azonnal felhabosodik, akkor belemerhetsz egy kis merőkanálnyit a tésztából. 1-2 perc alatt süsd meg a palacsinták egy-egy oldalát, aztán tedd félre.
3. Közben a csíkokra vágott paprikát süsd meg egy másik serpenyőben. A sonkát is vágd csíkokra, és mindkettőt helyezd el a palacsintákon. Bazsalikomlevelekkel díszítsd.
Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Cath Muscat, ACPSyndication