Sonkás-rizses saláta
Előkészítési idő: 10 perc, főzési idő: 15 perc
Hozzávalók:
– 10 deka hosszú szemű rizs
– 2 tojás
– 4 szelet sonka
– 1 csokor petrezselyem
– 2 fej gyöngyhagyma vagy 2 szál zöldhagyma
– 1 kis doboz konzerv kukorica
– 1 szál uborka
– 2 evőkanál olívaolaj
– 2 evőkanál balzsamecet
1. Főzd meg a rizst enyhén sós vízben, de ne ragacsosra! Sőt, ha lecsöpögtetted, tartsd hideg víz alá, aztán újra csurgasd le a levét.
2. A tojásokat is főzd keményre. Hűtsd ki, hámozd meg, aprítsd fel, finoman sózd meg.
3. Az uborkát előbb hosszában negyedeld, utána szeleteld. A hagymát és a petrezselymet aprítsd finomra; a sonkát csíkokra vágd, a kukoricakonzervről meg alaposan csorgasd le a levét.
4. Add hozzá a rizst, locsold meg olívaolajjal és ecettel, keverd össze, de azért maradjanak felismerhetőek az alkotórészek. Mutatós és finom.