Sajtos-tejfölös lepény 30 perc alatt

Borítókép: Sajtos-tejfölös lepény 30 perc alatt
Gyors, egészséges recept olvasónktól!

Hozzávalók (2 személyre):

•2 tojás
• 1 pohár tejföl
• 2 deci teljes kiőrlésű tönkölyliszt
• só • bors
• 1 evőkanál olaj
• 1 lila hagyma
• 1 kaliforniai paprika
• 5 deka gomba
• 10 deka sajt

1. Mérőpohárban mérd ki a lisztet, kanalazd hozzá a tejfölt, majd a kissé
felvert tojás is mehet bele. Sózd, borsozd. A masszát keverd el csomómentesre.

2. Utána fogj egy (24 centis) kerek sütotálat, vajazd ki, öntsd bele a masszát,majd vizes kézzel egyengesd el hajszálvékonyra. Ezután jöhet a tetejéreszinte bármi, ami éppen van otthon. A lényeg, hogy lehetoleg minden vékonyraszelve kerüljön rá: például hagymakarikák, gomba, kaliforniai paprika, szárítottparadicsom, grillezett zöldségkarikák (padlizsán, cukkini stb.)

3. A harmadik rétegaz alábbi összetevőkből áll: a tejföl másik fele, reszelt sajt, só, bors. Ezt keverd össze ésszintén egyengesd el a tetején.

4. Végül előmelegített sütőben addig süsd,amíg a teteje szépen megpirul.

Tipp: Első látásra kevésnek tűnhet a tészta, de ennek a receptnek pont aza lényege, hogy a tésztának nagyon vékonynak kell lennie. Érdemes kipróbálnifüstölt sajttal vagy juhtúróval is.

Recept: olvasónk, Sándor Éva, fotó: Batár Zsolt. Cikkünk az Éva régebbi számában jelent meg.