Sajtos nokedli, amit pár forintból kihozol mégis jól laksz vele
Forrás: GettyImages
A käsespätzle egy osztrák specialitás, ami szinte minden egyes hütte étlapján szerepel. Nagyon laktató fogás, így nem árt valami mozgást beiktatni azután, hogy elfogyasztottad.
Persze ha képes vagy megállni, hogy csak egy kis adagot szedj a sajtos nokedliből, és salátát egyél mellé (ahogyan általában az osztrákok is teszik), akkor akár még a lemozgást is kihagyhatod.
Käsespätzle
Forrás: Getty Images
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 4 tojás
- 2,5 dl tej
- 30 dkg választott aromás sajt
- 10 dkg vaj
- 1-2 vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
só - bors
Elkészítés
- Karikázd fel a hagymát, majd egy kis olajon süsd aranybarnára.
- Egy nagy tálban keverd össze a nokedli hozzávalóit: a lisztet, tojásokat, sót és annyi tejet, amitől megkapja a megfelelő állagot. Majd szaggasd ki fotóvízben.
- Ha megfőtt a nokedli, öblítsd le hideg vízzel, hogy ne főjön tovább és ne legyen ragacsos.
- Reszeld le a választott sajtot vagy sajtokat.
- Hevítsd fel a vajat egy serpenyőben, öntsd rá a nokedlit, szórd meg a reszelt sajttal és keverd addig, míg a sajt meg nem olvad, és be nem vonja a nokedlit.
- Sózd, borsozd, majd tálalásnál szórd meg a sült hagymával és a felaprított petrezselyemmel.