Sajtos-brokkolis sült rizs

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 személyre):
•30 deka brokkoli
• 6 deka vaj
• csipetnyi Cayenne-bors
• 2 evőkanál liszt
• fél liter tej
• 3 csésze főtt rizs
• 10 deka füstölt sonka
• 2 szál csemegehagyma
• fél-fél csésze reszelt sajt és parmezán
•néhány evőkanál zsemlemorzsa
• só
1. A rózsáira szedett brokkolit forró, sós vízben forrázd le (blansírozd) 3 perc alatt, hogy a színe friss zöld maradjon. Csöpögtesd le, zuhanyozd le hideg vízzel és újra csöpögtesd le. Tedd félre, amíg nem lesz rá szükség.
2. A mártáshoz avajjal, a Cayenne-borssal és a liszttel csinálj világos rántást. Engedd fel apránként a tejjel, hagyd, hogy összeforrjon.
3.Keverd össze egy tálban a brokkolit, az apróra vágott füstölt sonkát, a felaprított hagymát, a rizst, a reszelt sajtot és a tejes mártást. Lapátold bele egy kisebb tűzálló tálba vagy tepsibe. Ha kell, sózd meg.
4. A maradék, megolvasztott vajat, a parmezánt és a zsemlemorzsát keverd össze és öntsd rá a rizsre. Tedd előmelegített grillsütőbe, amíg a teteje szépen megpirul.
Szöveg: Simándi Júlia, FOTÓ: Dean wilmot/acpsyndication.com