Rigatoni mandulás szósszal
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 személyre):
•40 deka rigatoni (rövid csőtészta)
• 40 deka hámozott, egész paradicsom (konzerv)
• 1 csokor bazsalikom
• 2-3 gerezd fokhagyma
• 1 citrom lereszelt héja
• 10 deka pirított mandulaforgács
• 1 deci extra szűz olívaolaj
• só • bors
• parmezánforgácsok atálaláshoz
1. Főzd meg a rigatonit forró sós vízben al dente (roppanósra), szűrd le, de főzővizéből tegyél félre egy csészényit.
2. A feldarabolt paradicsomot, az apróra vágott bazsalikomot, a szétnyomott fokhagymagerezdeket, acitromhéjat és a mandula felét mixerben keverd össze. Amikor már majdnem sima, apránként add hozzá az olívaolajat is, folytatva a keverést. Kóstold meg: sózd, borsozd ízlés szerint.
3. Egy közepes méretű serpenyőbe kanalazd át a mártást és forgasd bele a kifőtt tésztát úgy, hogy alaposan bevonja. Ha szükséges, önts hozzá kicsit a tészta félretett főzőlevéből. Kis lángon melegítsd fel, mielőtt a maradék bazsalikommal, mandulaforgáccsal és parmezáncsíkokkal megszórva tálalnád.
Szöveg: Simándi Júlia, fotó: David Hahn/Acpsyndication.com