Rántottcsirke-csíkok

Borítókép: Rántottcsirke-csíkok
Egyszerű recept bármilyen vasárnapi ebédhez vagy akár piknikhez is.

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 5 perc

Hozzávalók (6 személyre):
• 60 deka csirkemellfilé

• 5 deka reszelt parmezán
• liszt
• zsemlemorzsa
• 2 felvert tojás
• 2 evőkanál olívaolaj
• 2 deka vaj
• citromgerezdek

• apró savanyú uborka
• só

1. A csirkemelleket vízszintesen vágd félbe, aztán a szeleteket kábé 4 centis csíkokra. Enyhén sózd meg.

2. A tojásokat is sózd meg kicsit. A prézlit és a parmezánt keverd össze egy lapos tányérban, aztán a szokásos módon panírozd be a húscsíkokat: liszt, tojás, prézli. De ügyesen: minden porcikájukat borítsa be a panír.

3. Az olaj felét a vajjal együtt melegítsd fel egy serpenyőben, de ne túl forróra. Süsd meg benne a csirkefalatokat 4-5 perc alatt, forgasd is közben, és ha kell, add hozzá a maradék olajat. Az a cél, hogy minden oldaluk aranysárga és ropogós legyen. Szedd ki őket konyhai papírtörlőre, aztán tedd jól levegőző tárolóedénybe.
 Külön-külön csomagolva vigyél hozzá citromgerezdeket és apró csemegeuborkát.

Tipp: A panírhoz tehetsz még fenyőmagot is – nagyon pikáns ízt ad az egyszerű rántott húsnak. Kipróbálhatod azt is, hogy
a zsemlemorzsa helyett kókuszreszeléket használsz.

Szöveg:Simándi Júlia, fotó:acpsyndications.com