Pumpernickel – az egészséges kenyér receptje
Október 16-a kenyér világnapja. Íme egy sokmagos, fekete kenyér, egyszerű sütőben sütve – próbáld ki!
Előkészítési idő: 2 óra
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók:
•15-15 deka kenyér- és rozsliszt
•8 deka polenta
•1 zacskó szárított élesztő
•1,5 teáskanál melasz
•2,5deci langyos víz
•1 teáskanál instant kávé
•2-2teáskanál kakaópor és kömény
Az Éva Konyha november közepéig kapható!
Keresd az újságárusoknál!
Keresd az újságárusoknál!
1. Keverd össze a vizet, a kávét és a melaszt.
2. Egy tálban elegyítsd a liszttel, a polentával, a kakaóporral, az élesztővel.
3. Gyúrj ruganyos tésztát belőle. Fedd le és keleszd 1 órát.
4. Gyúrd át a tésztát és a sütőpapírral bélelt tepsin formázz belőle egy 40 centi hosszú kenyeret.
5. Takard le és keleszd még 30 percet.
6.Kend meg a tésztát vízzel és szórd meg polentával és köménnyel.
7. Éles késsel vágd be a kenyér tetejét.
8. 200 fokos sütőben süsd 5 percig, majd 180 fokon még 20 percig.