Penne grillezett kaliforniai paprikával
Penne grillezett kaliforniai paprikával, paradicsommal és (például) salsa verdével
4 személyre
Elkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 30 perc
Hozzávalók:
A rátéthez:
- 60 deka piros húsú kaliforniai paprika vastagra szeletelve
- 1 deci extraszűz olivaolaj
- 25 deka (török)paradicsom negyedelve
- 2 gerezd fokhagyma vékonyra szeletelve
- só és frissen őrölt bors
- 40 deka tollhegytészta (penne)
A salsa verdéhez (zöld szószhoz):
- 2 csokor apróra vágott petrezselyem
- fél marék apróra vágott, friss bazsalikomlevél
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 teáskanál kapribogyó
- 1 és negyed deci extraszűz olivaolaj
- 2 teáskanál vörösborecet
1. Tedd a paprikát az olaj felével együtt jénai tálba, és előmelegített sütőben süsd 240 C fokon (légkeveréses sütőben 220 C fokon) 15 percig, vagy amíg a paprikák puhák és kissé barnák (de nem égettek!) lesznek. Add hozzá a paradicsomot, a fokhagymát, a maradék olajat, ízesítsd sóval, borssal. Süsd további 5 percig, vagy amíg a paradicsom meg nem puhul.
2. A zöld szósz hozzávalókait keverd össze egy kisebb tálban, ízesítsd sóval, borssal. Tálalásig takard le frissentartó műanyag fóliával, hogy semmit ne veszítsen üde, sötétzöld színéből.
3. Főzd ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint bő sós vízben, „al dente” keménységűre. Alaposan szűrd le, majd tedd vissza a főzőedénybe.
4. Óvatosan keverd el a sült paprikás masszát a forró tésztában, majd adagold mélyebb tálkákba, a tetejét locsold meg a zöld szósszal, és már kész is.
Tipp: A megmaradt zöld szósz nagyon jól megy bármilyen sült, grillezett húshoz vagy tengeri halhoz.
Recept: Simándi Júlia, fotó: AcpSyndication