Vacsorázz valami könnyűt: csirkemell lencsével

Borítókép: Vacsorázz valami könnyűt: csirkemell lencsével
Kalóriaszegény és mégis laktató vacsora csirkemelllel.

Rostban, fehérjében gazdag, tápláló koszt 30 perc alatt– mi kell még a tökéletes vacsorához egy fárasztó munkanap végén? Íme a recept:

Elkészítési idő: 30 perc
2 személyre
Párolt csirkemell lencsével
Hozzávalók
  • 2 csirkemell
  • 25 dkg lencse
  • 1 citrom (leve és héja)
  • 1 ek petrezselyem
  • 0,5 dl olívaolaj
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma

1. A lencsét sós vízben, fedő alatt főzd kábé 20–25 perc alatt puhára.


2. A csirkemellet kevés vízben, fedő alatt párold meg (kábé 10 perc).

3. A citrom levét keverd el a zúzott fokhagymával és fél deci olívaolajjal.

4. Forgasd a puha lencsét a citromos öntethez, fektesd rá a felszeletelt csirkemellet és szórd meg petrezselyemmel.