Pácolt malac mandarinsalátával
Előkészítési idő: 15 perc
+ egy éjszaka pácolás
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók (4 személyre):
•80 deka kicsontozott, bőr nélküli malackaraj
•2 mandarin
•3 szál zöldhagyma
•1 nagy vörös csilipaprika
•1 csokor korianderlevél
A páchoz:
•fél-fél deci hoisinszósz és mandarinlé
•2 evőkanál világos szójaszósz
•1-1 evőkanál méz, illetve frissen reszelt gyömbér
•2 gerezd fokhagyma
•2 kávéskanál szezámolaj
1. Keverd össze a szószokat, a mandarinlét, az olajat, a mézet, a gyömbért és a szétnyomott, felaprított fokhagymát (ne fémtálban). Forgasd meg benne a húst, hogy a páclé minden oldalát bevonja. Lefedve tedd a hűtőbe egy éjszakára, és csak fél órával a főzés megkezdése előtt vedd ki.
2.Melegítsd elő a sütőt 230 fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. Fektesd rá a húst és süsd kábé 25 percig, de a tizedik percben fordítsd meg. Ha a szélei barnulni kezdenek és a villa könnyen beleszalad, akkor kész. Letakarva tedd félre 10 percre.
3. A mandaringerezdeket tedd egy tálba, add hozzá a ferdén felvagdosott zöldhagymát, a vékony szeletekre vágott csilit és a felaprított korianderleveleket. Sózd és borsozd, lazán forgasd össze.
4. A húst vágd fel vaskos szeletekre, tálald mellé a salátát és mindkettőt locsold meg a tepsiben megmaradó szafttal.
Recept: Simándi Júlia. Fotó: Cath Muscat / ACP syndication