Őszi saláta hideg sült csirkével

Borítókép: Őszi saláta hideg sült csirkével
Ínyenc, mégis könnyű vacsora kevés majonézzel, és pikkpakk kész.

Elkészítési idő: 10 perc + a csirke sütési ideje (ha magad készíted)

Hozzávalók (6 személyre):
• 2 marék reszelt zeller
• 2 marék felcsíkozott kínai kel vagy fehér káposzta
• 1 marék felaprított korianderlevél és némi koriandermag
• 1 nagy piros alma reszelve
• 1 nagy sárgarépa reszelve
• 2 evőkanál majonéz
• 2 kávéskanál fehérborecet • ízlés szerint só • bors

1. Az almához és a zöldségekhez a nagyobb lyukú reszelőt használd, vagy ha van türelmed, vagdosd fel őket gyufaméretűre.

2. Az összes hozzávalót keverd össze egy nagy tálban. Kóstold meg: óvatosan sózd, esetleg borsozd. Lehet, hogy kicsit több ecet vagy több majonéz kell rá.

3. A sült csirkét úgy készítsd el, ahogy szoktad, de vásárolhatsz kész grillcsirkét is, csak hagyd kihűlni és gusztusosan darabold fel, mielőtt tányérra teszed. A mellét eleve négy darabra vághatod, a két felsőcombot pedig csontozd ki. (A többi részt tedd félre a hűtőben, aztán használd fel más célra.) Remek előétel. Ha más köretet nem teszel mellé, nagyon egészséges is.

Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Cath Muscat / Acpsyndication.com