Nepáli húsos curry

Borítókép: Nepáli húsos curry
A trükk: kérd meg a hentest, duplán darálja át a húst.

Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók (4 személyre)
80 deka kétszer darált sertéshús
2-2 evőkanál mogyoróolaj és sárga mustármag
2-2 kávéskanál őrölt kömény és garam masala fűszerkeverék _
1 kávéskanál őrölt kurkuma
3 gerezd fokhagyma
egy 4 centis friss gyömbérgyökér
2 közepes fej vöröshagyma
2 és fél deci erőleves
egy marék friss korianderlevél
1 szál kígyóuborka

Tippjeink:
1. Érdemes beszerezni mogyoróolajat – hipermarketekben is kapható – remekül fog jönni még salátákra is!
2. A friss koriandernek egész különleges íze van. Ha tartasz a karakteres ízektől, kóstold meg, mielőtt belefőznéd.

1. Egy serpenyőben forrósíts olajat, kavargatva pirítsd benne a magokat 2 percig. Szórd bele az őrölt köményt, a kurkumát és a garam masalát, még 2 percig kevergesd.
2. Add hozzá a szétnyomott fokhagymagerezdeket, a frissen lereszelt gyömbért és az apróra vágott hagymát, s párold addig, míg a hagyma megpuhul.
3. Tedd bele a darált húst, morzsold szét a nagyobb csomókat. Forgasd össze és addig süsd, amíg a hús színe megváltozik. Öntsd fel a levessel, forrald fel és fedő nélkül főzd kis lángon 15 percig. Sózd-borsozd.
4. Vedd le a tűzről, forgasd bele a felaprított koriandert. Uborkagerezdekkel, párolt rizzsel tálald.