Muffin formában sütött húsos tészta
Elkészítési idő: 1 óra 15 perc
Hozzávalók 12személyre:
• 30 deka darált sertéshús
• 1 nagy fej hagyma
• 1 kávéskanál só
• fél kávéskanál frissen őrölt feketebors
• pár szál friss zsálya
• néhány kanál zsemlemorzsa
• 2 csomag mélyhűtött leveles tészta
• vaj
• 2 tojás
1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyd felengedni. Forrósítsd fel a sütőt 190 fokra.
2. Vajazz ki két hatlyukú muffinsütőt.
3. Egy nagy tálban keverd össze a húst, a megreszelt hagymát, a fűszereket, a két felvert tojás nagy részét – kicsit hagyj a kenéshez. A zsemlemorzsát is beleteheted. Takard le és pihentesd a hűtőben.
4. Hajtogasd szét a tésztát, és belisztezett deszkán egy pohár szájával vágj ki belőle 12 darab, kábé tíz centi átmérőjű kört. A maradék tésztát gyúrd össze, nyújtsd ki, abból meg fele akkora köröcskéket szabjál.
5. Béleld ki a muffinüregeket a nagyobbik darabbal úgy, hogy az edénykék falára is jusson. Kanalazd bele a lyukakba a tölteléket, és a kisebbik körrel fedd le. A széleket jól nyom-kodd össze, a közepükbe pedig szúrj egy-egy „kéménylyukat”.
6. A maradék tojással kend be a tetejüket, és 30–35 percig süsd őket. Tálalás előtt hagyd negyedórát hűlni a formában.
Fotó: Yunhee Kim, szöveg: Simándi Júlia