Mexikói töltött paprika

Borítókép: Mexikói töltött paprika
Könnyű, pikáns recept nem csak vegáknak.

Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók (2 főre):
•2kaliforniai paprika
•1doboz csicseriborsó (40deka)
•1 avokádó
•1 deci tejföl
•1 nagy vöröshagyma
•fél teáskanál őrölt kömény
•Tabasco szósz ízlés szerint
•só •bors
•2 evőkanál olívaolaj

1. A csicseriborsót szűrd le, ahagymát vágd apróra.

2.Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, futtasd meg a hagymát, majd add hozzá a csicseriborsót, a köményt, a tejfölt és a Tabasco szószt.

3.Vedd le a tűzről a serpenyőt, és add hozzá a felkockázott avokádót.

4. A paprika tetejét vágd le és kapard ki a magokat.

5. Töltsd bele a csicseriborsót, locsold meg kevés olívaolajjal és 180 fokra előmelegített sütőben süsd puhára apaprikát (ez kábé 15 perc). Friss kenyér illik hozzá.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika