Mascarponés réteskosár mandarinnal

Borítókép: Mascarponés réteskosár mandarinnal
Pofátlanul egyszerű recept, ráadásul s.o.s. sütinek is tökéletes, hisz pillanatok alatt elkészül.

Előkészítési idő: 20 perc
Sütési idő: 10 perc
Hozzávalók (8 kosárkához): •1-2 csomag (8 levél) félkész rétestészta •2 mandarin •10 deka mascarpone •3 evőkanál porcukor •reszelt mandarinhéj •mandarinlé •5 deka pisztácia •porcukor •méz •olaj vagy olvasztott vaj a kenéshez

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Vékonyan kenj ki egy nyolclyukú muffintepsit. A felengedett rétestészta egy rétegét kend meg olajjal vagy olvasztott vajjal, aztán hajtogasd akkorára, hogy bele tudd nyomkodni a tepsi egy üregébe. Töltsd meg mind a nyolc üreget úgy, hogy alaposan hozzányomkodod a falukhoz a tésztát.

2. Tedd be a tésztát a sütőbe 5–10 percre, hogy szép aranysárgára süljön.

3. Közben tisztíts meg 2 mandarint, szedd gerezdekre, távolítsd el a magokat és a fehér hártyát. A tésztát vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, majd emeld ki óvatosan a kosárkákat a lyukakból.

4. Keverj össze 10 deka mascarponét 3 evőkanál porcukorral, 1 kávéskanál frissen reszelt mandarinhéjjal és 2 evőkanál kifacsart mandarinlével. Nem baj, ha nem teljesen homogén.

5. Kanalazd bele ezt a keveréket a tésztakosárkákba, tegyél rá néhány gerezd mandarint és hintsd meg durvára aprított pisztáciával. Szitálj rá porcukrot és csurgass mindegyikre 1-2 kávéskanál mézet. Forrón kínáld.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Cath Muscat / ACP syndication