Marokkói zöldségek kuszkusszal
Előkészítési idő: 15 perc
Főzési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 személyre):
♦2 sárgarépa
♦ 2 paszternák
♦ egy fél sonkatök
♦ egy kis fej hagyma
♦ 20 deka kuszkusz
♦ néhány korianderlevél
♦ 3 evőkanál olívaolaj
♦ 1 zöldségleveskocka
♦ 12 deka szárított füge
♦ 1 kávékanál őrölt kömény
♦ egy nagy csipetnyi pirospaprika
♦ csipetnyi őrölt koriander
♦ só, bors
1. A meghámozott zöldségeket – de akármilyen más zöldséget is – vágd kis kockákra, a hagymát bontsd leveleire, és forró olajban pirítsd az egészet úgy 5 percig közepes tűzön. Tegyél rá fedőt, és még 10 percig hagyd párolódni, de időnként kevergesd meg.
2. Közben oldd fel a leveskockát forró vízben, öntsd rá a kuszkuszra, és fedd le. A koriandert csak a végén tedd bele.
3. Amikor a zöldségek megpuhultak, egy pohárka forró vízzel locsold meg őket, sózd, borsozd, paprikázd, add hozzá a félbevágott fügéket, még 5 percig kevergesd, mielőtt tálalnád.
Recept és fotó: Éva magazin