Mandulás kiflit egyszerűen
Sokan hókiflinek is hívják. Szeretjük, mert sokáig eláll...na, ha nem falnák fel a gyerekek.
Elkészítési idő: 20 perc, Sütési idő: 15 perc
Hozzávalók (30 darabhoz):
•20 deka vaj
•8 deka cukormáz
•1 teáskanál vaníliaeszencia
•21 deka átszitált, sima liszt
•10 deka darált mandula
•cukormáz
1.Melegítsd elő a sütőt 175 C-ra, és sütőpapírral bélelj ki egy sütőlapot.
2.Elektromos keverővel verd sima krémmé a vajat, a cukrot és a vaníliaeszenciát. Add hozzá a mandulát és verd tovább, míg homogén krém nem lesz.
3.Evőkanálnyi adagokból formázz hengert, majd csavarj belőle kiflit. Egyenként helyezd a kifliformákat 3-3 centi távolságban a sütőlapra.
4.Süsd 15 percig aranysárgára, majd fémrácson hagyd hűlni. Tálalás előtt egy tálban hempergesd meg a kifliket a cukormázban.
Recept: Simándi Júlia, fotó: ACPsynidation