Linguine kagylóval és kolbásszal

Borítókép: Linguine kagylóval és kolbásszal
Tészta nagyon sokféle van: rövid és hosszú, mindenféle formájú és színű, durumlisztből vagy finomlisztből, tojással vagy anélkül készült. A különböző alakú tészták más és más típusú ételekhez illenek. Némelyik fajtából könnyebb fogás készül, de vannak olyanok, amelyek egy kiadós szósszal finomak igazán.

Linguine kagylóval és kolbásszal
4-6 személyre

Elkészítési idő: 15 perc
Plusz 1 órát állnia kell

3526.w.jpg

Hozzávalók:

75 deka friss kagyló
40 deka linguine típusú (lapos) tészta
1 evőkanál olívaolaj
1 tálca szeletelten kapható spanyol chorizo kolbász (17 deka)
2 gerezd zúzott fokhagyma
25 deka apró paradicsom félbevágva
2 erős csilipaprika vékonyra szeletelve
1 marék friss bazsalikomlevél
6 deci extraszűz olívaolaj

1. Öblítsd le vízzel a kagylót, egy órára tedd egy tányér hideg vízbe, majd szűrd le.

2. Főzd ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint bő sós vízben, „al dente” keménységűre. Alaposan szűrd le, majd tedd vissza a főzőedénybe.

3. Mialatt a tészta fő, hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, tedd bele a kolbászt és süsd ropogósra.

4. Szűrőkanállal szedd ki a kolbászt a serpenyőből, rakd a helyére a kagylót, és addig süsd, amíg az összes ki nem nyílik (ez kábé 3 perc). Told félre a kagylókat a serpenyő oldalára.

5. Add hozzá a fokhagymát, a csilit és a paradicsomot, süsd kábé 2 percig, vagy addig, amíg puha és illatos nem lesz.

6. Add a kolbászos-kagylós masszát a forró tésztához a bazsalikomlevelekkel és az olívaolajjal, majd óvatosan keverd össze.

Tipp: Sem fagyasztásra, sem mikrózásra nem alkalmas.