Gyors, mégis különleges: linguine kagylóval és kolbásszal

Borítókép: Gyors, mégis különleges: linguine kagylóval és kolbásszal
Szokatlan mediterrán tésztaétel. Miért ne próbálnád ki?

Elkészítési idő: 15 perc
+ 1 órát állnia kell

Hozzávalók (4–6 személyre):
– 75 deka friss kagyló
– 40 deka linguine típusú (lapos) tészta
– 1 evőkanál olívaolaj
– 1 tálca szeletelten kapható spanyol chorizo kolbász (17 deka)
– 2 gerezd zúzott fokhagyma
– 25 deka apró paradicsom félbe vágva
– 2 erős csilipaprika vékonyra szeletelve
– 1 marék friss bazsalikomlevél
– 6 deci extraszűz olívaolaj

1. Öblítsd le vízzel a kagylót, egy órára tedd egy tányér hideg vízbe, majd szűrd le.

2. Főzd ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint bő sós vízben, „al dente” keménységűre. Alaposan szűrd le, majd tedd vissza a főzőedénybe.

3. Mialatt a tészta fő, hevítsd fel az olajat egy nagy serpenyőben, tedd bele a kolbászt és süsd ropogósra.

4. Szűrőkanállal szedd ki a kolbászt a serpenyőből, rakd a helyére a kagylót, és addig süsd, amíg az összes ki nem nyílik (ez kábé 3 perc). Told félre a kagylókat a serpenyő oldalára.

5.Add hozzá a fokhagymát, a csilit és a paradicsomot, süsd kábé 2 percig, vagy addig, amíg puha és illatos nem lesz.

6.Add a kolbászos-kagylós masszát a forró tésztához a bazsalikomlevelekkel és az olívaolajjal, majd óvatosan keverd össze.

Tipp: Sem fagyasztásra, sem mikrózásra nem alkalmas.