Kolleganőnk receptje!

Borítókép: Kolleganőnk receptje!
Kényelmes kenyérsütés 2x seperc alatt. Nyugodtan belevághatsz akkor is, ha még soha, semmit nem sütöttél, pláne nem kenyeret!

Véletlenül botlottam a receptbe, azóta kétnaponta sütöm, mert rettentő gyorsan fogy (én meg nem).

Így csináltam:

Estefelé egy keverőtálban alaposan összekevertem 40 deka kenyérlisztet, 1 kávéskanál porélesztőt, 1 teáskanál sót. Hozzáöntöttem 30 deka (igen, deka) vizet, és kavartam a masszán néhányat (mondjuk 8-at) mire nagyjából homogén nem lett. Eztán letakartam egy konyharuhával, langyos-meleg helyre tettem, s reggelig felé sem néztem.

Reggel (kábé 12 óra elteltével) kikotortam a tálból a masszát egy kilisztezett deszkára, lelapogattam, nagyjából négyszög alakúra huzigáltam, s a négy sarkát behajtogattam, olyan túrós batyu formára (túró nélkül).

Közben a sütőt bekapcsoltam, hogy forrósodjon fel 220 fokra, s beletettem a leendő sütőedényt, egy kerek jénai tálat fedővel.

A forró jénaiba a hajtással lefelé belepottyantottam a tésztát, s fedővel 35 percig, utána fedő nélkül még 15 percig sütöttem.

Rácsra téve kell hagyni kühűlni, hogy ne fülledjen be.