Köftekebab

Borítókép: Köftekebab
Ez a keleti recept könnyen bekerülhet a hétköznapok menüjébe!

Előkészítési idő: 20 perc, hűtési idő: 1 óra, sütési idő: 15 perc
Hozzávalók (6 személyre):
– 75 deka darált hús
– 4 deka vaj
– 2-2 kávéskanál őrölt koriander
– őrölt köménymag és őrölt feketebors
– 1 kávéskanál Cayenne-bors,
– 6 pita
– 2 evőkanál olívaolaj,
– 2 evőkanál aprított petrezselyem
– 1 evőkanál sumac
– citromgerezdek és mentalevél a tálaláshoz

1. A darált húst, a lágy vajat és a fűszereket kézzel gyúrd össze egy tálban. Takard le és egy órára hűtsd be.

2. Nedves kézzel formálj a masszából kábé 12 centi hosszú és 4 centi széles bucikat – ez a köfte. Nyílt faszéntűzön süsd úgy 15 percig, gyakran forgatva, hogy minden oldala szép barna legyen és belül is átsüljön.

3. Közben a pitákat kend meg olívaolajjal és pár percre tedd a tűz fölé, hogy átforrósodjanak, de ne váljanak ropogóssá, mert akkor könnyen eltörnek.

4. Helyezd el a köftéket egy tálon és hintsd meg a petrezselyem és a sumac keverékével. Citromgerezdekkel és mentalevéllel tálald, kínáld mellé a forró pitát és a vegyes salátát.

Szöveg, fotó: Éva magazin