Két összetevős sajtos keksz az esti filmnézéshez

keto,sajtos keksz,recept Forrás: kirbiecravings.com
Nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul még szénhidrátszegény is, ami jól fog jönni karantén idején, amikor jóval kevesebbet mozgunk, ellenben jóval többet ülünk, filmezünk és eszünk.

A sajtos keksz alaprecepthez mindössze mandulalisztre és parmezánra lesz csak szükséged, amit aztán kedvedre ízesíthetsz a kedvenc fűszereiddel és persze friss zöldfűszerekkel.

Két összetevős sajtos keksz

keksz,sajtos keksz,recept,keto
Forrás: kirbiecravings.com
Két összetevős sajtos keksz

Hozzávalók

  • 1/2 csészényi reszelt parmezán sajt
  • 1/2 csészényi mandulaliszt
  • 1 ek. víz (ha szükséges)

Elkészítése

  1. Melegítsed elő a sütőt 200 fokra, majd bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

  2. Öntsd a sajtot és a mandulalisztet egy tálba, majd dolgozd össze, ha szükséges. Ne aggódj, ha nagyon morzsás az állaga, de ha szükségét érzed, adj hozzá egy kis vizet, hogy majd formázni tudd.

  3. Nyújtsd ki a tésztát két sütőpapír között úgy, hogy nagyjából 3-4 milliméter vastag legyen, majd vágd fel kisebb téglalapokra.

  4. Tedd a kekszet a tepsibe, ügyelve, hogy ne érjenek össze.

  5. Süsd a kekszet 10 percen keresztül, majd fordítsd meg őket és süsd újabb 3–5 percen keresztül, míg tejesen ki nem száradnak és kissé meg nem barnulnak.

Forrás: kirbiecravings.com

Ropogós rántott sajt, ami biztosan nem folyik szét sütés közben