Tésztamentes hamis mac-and-cheese

Borítókép: Tésztamentes hamis mac-and-cheese Forrás: thelowcarblife.com
Ha tud olyan jó lenni, mint az eredeti sajtos tészta, csak fehér liszt és adalékanyagok nélkül, akkor miért ne próbálnád ki?

Tudjátok, mi teszi a tésztamentes mac-and-cheese-t ellenállhatatlanná? A karfiol. Ez az univerzális zöldség remekül összetartja a krémes-sajtos szószt. Az eredmény gluténmentes finomság 400 kalória alatt. Tökéletes comfort food egészséges kiadásban!

Tésztamentes hamis mac-and-cheese

Elkészítés: 1 óra, energiatartalom: 376 Kcal

Hozzávalók 4 személyre:

  • 5 ek vaj
  • 1 kisebb hagyma apróra vágva
  • 1 gerezd fokhagyma összenyomva
  • 2 ek. kókuszliszt
  • 1 konzerv kókusztej light
  • ½ tk száraz mustár
  • ¼ tk tengeri só
  • 2 bögre reszelt, érlelt cheddar sajt
  • 1 nagy fej karfiol virágaira bontva és falatnyi darabokra vágva
  • ¼ bögre reszelt parmezán
  • 2 ek őrölt lenmag (drogériában, bioboltban kapható)

Elkészítés:

  1. Egy közepes lábosban, közepes lángon három ek vajat olvassz fel. Dinszteld meg benne a hagymát, kábé öt percig, amíg enyhén meg nem barnul.
  2. Add hozzá a fokhagymát és süsd 5 percig. Keverd bele a kókuszlisztet és állandóan kevergetve főzd 3 percig, amíg ez is meg nem barnul kissé.
  3. Zuttyantsd bele a kókusztejet, a mustárt és a sót. Kevergesd, forrald.
  4. Vedd le a tűzről és alaposan keverd bele a cheddart és a karfiolt. Öntsd bele az egészet egy tűzálló tálba.
  5. Egy kisebb tálban elegyítsd a parmezánt, a lenmagot és a maradék két evőkanál vajat. Az eredményt oszlasd el a sütőtál tetején.
  6. Süsd 30 percig, bugyborékoló, enyhén barna finomságot kell kapnod a végére.