Isteni kecskesajtos spárgatorta, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját
Előkészítési idő: 10 perc + a hűtés
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók (6 személyre):
•2 csomag kész leveles tészta
• 20 deka kecskesajt
• 15 deka rikotta
• 2 evőkanál felaprított mentalevél
• 2 evőkanál olívaolaj
• 20 deka tisztított zöldspárga
• 1 tojás
Elkészítés:
1. Melegítsd fel a sütőt 200 fokra.
2. Bélelj ki egy lapos tűzálló tálat sütőpapírral, olajozd is ki, aztán töltsd bele a leveles tésztát. Gondosan nyomkodd bele a sarkokba is, és hűtsd be fél órára.
3. Miközben a tészta pihen, keverd össze a kecskesajtot a rikottával, a felaprított mentalevelekkel és az olajjal, sózd meg.
4. Ha letelt a fél óra, kend szét a tölteléket tésztán, fektesd bele a megmosott, megtisztított spárgaszálakat, kend meg az enyhén felvert tojással, locsold a maradék olívaolajjal, és dugd a sütőbe fél órára. Forrón is, de szobahőmérsékleten is finom.
Recept: Simándi Júlia