Húspogácsa sült krumplival
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók (4 személyre): fél kiló darált marhahús •1 tojás •6–8 deka reszelt sajt (cheddar) •2 nagy gerezd fokhagyma •1 szál sárgarépa •1 fej vöröshagyma •7-8 deka zsemlemorzsa •2 evőkanál dijoni mustár •natúr paradicsompüré •olaj •1 kiló krumpli •fűszeres paradicsomszósz és salátalevelek
1. A darált húst a tojással, a reszelt sajttal, a szétnyomott, felaprított fokhagymával, a lereszelt sárgarépával, aprézlivel, a mustárral és a paradicsompürével dolgozd össze alaposan, kézzel, amíg sima massza nem lesz belőle. Sózd és borsozd. Formálj belőle 8 lapos pogácsát.
2. Forrósíts jó sok olajat egy mély serpenyőben. Olyan forró legyen, hogy a belepottyantott kenyérdarabka 15 másodperc alatt sötétbarnára süljön.
3. Közben hámozd meg a krumplit, vágd fel vékony cikkekre. Adagonként süsd meg a forró olajban, hogy megpuhuljon, de ne barnuljon meg; csöpögtesd le az olajat, de hagyd a szűrőben, mert a tálalás előtt 5-6 perccel majd érdemes lesz visszatenni a forró olajba, hogy szép színt kapjon.
4. Tapadásmentes serpenyőbe önts egy kanálka olajat, fektesd bele a húspogácsákat, egyszerre négyet, és jól süsd át úgy 8 perc alatt. Közben fordítsd meg, hogy mindkét oldala megbarnuljon
5. Kínáld a fasírtot a friss sült krumplival, salátával és fűszeres paradicsommártással.
Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Rob Palmer / acpsyndication.com.