Hogy mi a vasárnapi ebéd? Hát gulyáslevesrolád!

Borítókép: Hogy mi a vasárnapi ebéd? Hát gulyáslevesrolád!
Furcsán hangzik, de annál finomabb: gulyáslevesbe valókkal töltött leveles tészta.

A gulyásleves az egész világon emlegetett magyar specialitás. Mi most egy kevésbé ismert változatot készítettünk el a hagyományos ízekből. Próbáld ki te is, az egész család díjazni fogja!

Elkészítési idő: 90 perc + 20 perc sütés
4 személyre
Gulyáslevesrolád
Hozzávalók
  • 1 cs leveles tészta
  • 0,5 kg marhahús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 répa
  • 1 kisebb petrezselyemgyökér
  • 1 mokkáskanál köménymag
  • 0,5 ek majoránna
  • 1 csapott ek pirospaprika
  • 1 burgonya
  • 8 dl víz
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csapott ek étkezési keményítő

 

 

1. lépés
A marhahúst, a répát és a vöröshagymát kockázd fel nagyon apróra. A hagymát párold meg forró olajon, majd add hozzá a marhahúst és a répát. Pirítsd a húst 10percig.
2. lépés
Vedd le az edényt a tűzről és keverd a húshoz a pirospaprikát. Öntsd fel vízzel, add hozzá a megtisztított, felkockázott petrezselyemgyökeret, a paradicsomot és fűszerezd sóval, köménnyel és majoránnával. Fedő alatt főzd puhára.
3. lépés
Szűrd le a leves levét, és öntsd lábasba. Keverj hozzá egy csapott evőkanál étkezési keményítőt, és lassú tűzön, kevergetve sűrítsd be.
4. lépés
A leveles tésztát terítsd szét a tepsiben, majd oszd el rajta a húst és a zöldségeket. Tekerd fel úgy a tésztát, mint a rétest, és kend meg tojássárgájával. 180 fokos sütőben süsd 20 perc alatt aranybarnára. Tálaláskor locsold meg a mártással.