En papillote halszeletek színes paprikával

Borítókép: En papillote halszeletek színes paprikával Forrás: Varró Edina/Homebisztro
Finom, egészséges, megunhatatlan halas specialitás.

Elkészítési idő: 20 perc + 20 perc sütés

Hozzávalók (6 főre):

  • 3 különböző színű kaliforniai paprika
  • 1 nagy lilahagyma
  • 10–12 szál kakukkfű
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 6 tk dijoni mustár
  • 6 ek olívaolaj
  • 6 db 15 dekás fehér húsú hal (tőkehal, pisztráng, lapos hal, vajhal, sügér)
  • bors
  • 2 citrom

1. A paprikákat és a hagymát vágd csíkokra, a fokhagymát tisztítsd, szeleteld.

2. Tégy néhány szelet paprikát sütőpapírra, rájuk a szelet halat. Kétoldalt, alul és felül maradjon hely a csomagoláshoz.

3. Kend meg a halszeleteket mustárral, morzsolj rájuk kakukkfüvet, oszd el rajtuk a szeletelt fokhagymát, add hozzájuk a hagymát és a paprikát. Sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal. Csomagold be őket résmentesen.
4. 180 fokon 20 percig süsd. Tálaláskor locsold citromlével.

Forrás: Varró Edina/Homebisztro