En papillote halszeletek színes paprikával
Forrás: Varró Edina/Homebisztro
Finom, egészséges, megunhatatlan halas specialitás.
Elkészítési idő: 20 perc + 20 perc sütés
Hozzávalók (6 főre):
- 3 különböző színű kaliforniai paprika
- 1 nagy lilahagyma
- 10–12 szál kakukkfű
- 12 gerezd fokhagyma
- 6 tk dijoni mustár
- 6 ek olívaolaj
- 6 db 15 dekás fehér húsú hal (tőkehal, pisztráng, lapos hal, vajhal, sügér)
- só
- bors
- 2 citrom
1. A paprikákat és a hagymát vágd csíkokra, a fokhagymát tisztítsd, szeleteld.
2. Tégy néhány szelet paprikát sütőpapírra, rájuk a szelet halat. Kétoldalt, alul és felül maradjon hely a csomagoláshoz.
3. Kend meg a halszeleteket mustárral, morzsolj rájuk kakukkfüvet, oszd el rajtuk a szeletelt fokhagymát, add hozzájuk a hagymát és a paprikát. Sózd, borsozd, locsold meg olívaolajjal. Csomagold be őket résmentesen.
4. 180 fokon 20 percig süsd. Tálaláskor locsold citromlével.
Forrás: Varró Edina/Homebisztro