Halnyársacskák pikáns zöldborsóval
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (4 személyre):
•fél kiló fehér húsú tengerihal-filé
• 2 marék frissen fejtett zöldborsó
• 10 deka feta sajt
• 4evőkanál aprított mentalevél
• 1 citrom lereszelt héja és leve
• 1 evőkanál olívaolaj • só • bors
1. A hurkapálcikákat áztasd vízbe legalább fél órára, mielőtt nekilátsz a főzésnek, hogy ne égjenek meg.
2. A halat vagdosd fel kábé 3 centis kockákra. Húzd fel a darabokat a nyársakra, picit sózd-borsozd körbe, aztán olajspray-vel megszórt grillrácson vagy serpenyőben közepes tűzön süsd meg, egy-egy oldalát 2-3 perc alatt.
3. Közben főzd meg a zöldborsót sós és picit cukros vízben 4-5 perc alatt. Csöpögtesd le szűrőben, keverd össze a citromhéjjal és -lével, a mentalevelekkel, a szétmorzsolt fetával, kis sóval és cukorral.
Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Dean Wilmot/acpsyndication.com