Nyáridéző gyümölcsös lepény

Borítókép: Nyáridéző gyümölcsös lepény
A közismert egyensúly tészta ezúttal gyümölcsökkel megszórva. Kezdőknek is ajánljuk!

Elkészítési idő: 1 óra


Hozzávalók:

20 deka margarin
20 deka liszt
20 deka cukor
4 tojás
fél csomag sütőpor
egy kávéskanál vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja és leve
+ A tetejére:
2 deci híg tejszín
fél kiló gyümölcs (meggy vagy vörös áfonya, ami lehet jól lecsepegtetett mélyhűtött gyümi is).

1. A margarint és a cukrot robotgéppel keverd jó habosra, add hozzá a citromhéjat és -levet, valamint a vaníliát és a sütőport. Utána egyenként dolgozd el benne a tojásokat, végül szitáld bele a lisztet és keverd ki homogénre.

2. Öntsd a masszát kikent, sütőpapírral kibélelt tepsibe, öntsd rá a csak gyengén felvert (nem feltétlenül édesített) tejszínt, a tetejét rakd ki meggyel vagy vörös áfonyával.

3. 180 fokra előmelegített sütőbe tedd be, de hamar csökkentsd a hőmérsékletet 160 fokra. Süsd kábé 45 percig.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotók: Europress/Stockfood