4 gyors, édes és nagyon finom nyári recept: az ananászos salsától a sütés nélküli sajttortáig

Ez a cikk az Éva Magazin 2013-as 7. lapszámában jelent meg először: Asztal a trópusi ég alatt címmel. Tudtad, hogy korábbi lapszámainkat újra megvásárolhatod? Kattints ide!
MARACUJÁS SAJTTORTA (SÜTÉS NÉLKÜL)
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók: 22 centis, kivehető aljú formához
- 25 deka csokis zabfalat
- 15 deka margarin
- 3 maracuja
- 25 deka mascarpone
- 1,5 deci tejszín
- 3 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
Elkészítés:
1. A forma alját vékonyan vajazd ki és fedd le sütőpapírral.
2. A kekszet törd apróra (morzsára) és keverd el az olvasztott margarinnal. A masszát nyomkodd a forma aljába és a szélére körben is.
3. Robotgéppel alaposan keverd össze a mascarponét a tejszínnel, a porcukorral és 2 darab maracuja húsával.
4. Töltsd a krémet a kekszalapra. Akár már fogyaszthatod is, de ha 1-2 órát pihenteted a hűtőben, még finomabb lesz.
5. Tálalás előtt a tetejét díszítsd a harmadik maracuja húsával.

KORIANDERES ANANÁSZ SALSA
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók: 2-4 személyre
- 1 nagy ananász
- 1 vöröshagyma
- 1 lime leve
- csilipehely (ízlés szerint)
- 1 maroknyi friss koriander
- fél deci olívaolaj
Elkészítés:
1. Az ananászt tisztítsd meg és kockázd fel.
2. A koriandert pürésítsd az olívaolajjal.
3. A hagymát vágd apróra és keverd a felkockázott ananászhoz.
4. Szórd meg csilipehellyel és locsold meg korianderolajjal.

KÓKUSZOS-MANGÓS CSIRKE
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 2 személyre
- 25 deka jázmin rizs (piros, fekete vagy fehér)
- fél mangó húsa
- 2 csirkemell felkockázva
- 1 deci kókusztej
- 1 deci édes csiliszósz
- 1 lime leve
- 2 evőkanál friss koriander
Elkészítés:
1. A rizst főzd puhára a dobozon található utasítás szerint.
2. A kókusztejet, a csiliszószt, a lime levét és a koriandert keverd össze. Add hozzá a felkockázott húst és marináld kábé 30 percet.
3. A húst kevés olajon süsd aranybarnára. Amikor már majdnem kész, add hozzá a felkockázott mangót is.
4. A marinádot forrald össze egy lábasban. Főzd pár percig, amíg besűrűsödik. Tálald a szószt a hús mellé.

PAPAJÁS FRISSÍTŐ
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók: 2-3 személyre
- 1 papaja
- 1 lime leve
- 2 deci rum
- 4 evőkanál nádcukorszirup
- szóda
- 3 deci zúzott jég
1. A papaját hámozd meg és tisztítsd meg a magoktól. Vágd kockákra a húsát és turmixold össze a cukorsziruppal, a lime levével és 3 deci zúzott jéggel.
2. A gyümölcskásához keverd hozzá a rumot és hígítsd ízlés szerint szódával.
