Grillezett újhagyma sült fetasajttal
Grillen vagy serpenyőben – remek vegetáriánus fogás!
Előkészítési idő: 10 perc, Sütési idő: 20 perc
Hozzávalók: 80 deka fetasajt •30 darab újhagyma •20 darab koktélparadicsom •8evőkanál liszt •só •bors •olívaolaj •friss oregánó
1. Az újhagymát és a paradicsomot forgasd meg az olívaolajban, szórd meg friss oregánóval. Grillen vagy serpenyőben kábé 10 perc alatt süsd készre minden oldalát.
2. A fetasajtot vágd 4 egyenlő darabra, a szélesebb oldalait mártsd meg a lisztben. Kevés olívaolajat forrósíts fel és helyezd a sajtot a lisztes oldalával a serpenyőbe. Süsd 2-3 percig, majd egy éles lapáttal nyúlj alá és fordítsd meg, hogy a másik lisztes oldala is megpiruljon.
3. Még forrón tálald az újhagymával és a paradicsommal.
Kép és recept: Studer-Tüske Veronika.