Füstöltlazac-tekercs kapribogyós öntettel

Borítókép: Füstöltlazac-tekercs kapribogyós öntettel
Mutatós és könnyű recept, ráadásul a lazac helyett krémekkel vagy sonkával is tölthető.

Előkészítési idő + tálalás: 15 perc
Sütési idő: 20 perc

Hozzávalók:
• 20 deka füstölt lazac
• 6 deka vaj
• 10 deka liszt
• 2 és fél deci tej
• 4 tojás
• 10 deka reszelt parmezán + 1evőkanál a tálaláshoz
• másfél evőkanál aprított kapor

Az öntethez:
•1-1 deci tejföl és tejszín
• 2 evőkanál kapribogyó
•1evőkanál lereszelt citromhéj
• 1 kávéskanál aprított kapor

1. Forrósítsd fel a sütőt 220 fokra. Egy nagyjából 26x30centis tepsit kenj ki zsiradékkal és bélelj ki sütőpapírral.

2.Készíts rántást: olvaszd meg a vajat egy kislábasban, add hozzá alisztet és pirítsd egy percig közepes lángon. Vedd le atűzről, és fokozatosan engedd fel a tejjel. Tedd vissza a tűzhelyre, kevergetve forrald fel és főzögesd 3percig, hogy besűrűsödjön.

3. Kanalazd át a rántást egy tálba, óvatosan kavard hozzá a4tojás sárgáját, a reszelt parmezánt és 2 kávéskanálnyi kaprot.

4. Elektromos habverővel verd fel atojásfehérjéket jó keményre. Forgasd össze a rántásos keverékkel. Lapátold bele a tepsibe, és a forró sütőben süsd 10–12 percig.

5.Fordítsd ki atepsiből egy tiszta konyharuhára. Távolítsd el a sütőpapírt és akonyharuha segítségével csavard fel a tésztát a hosszabbik oldala mentén. Hagyd hűlni 5 percig. Tekerd szét, fektesd rá alazacszeleteket, szórd meg a maradék kaporral és újra tekerd össze (akonyharuha nélkül). A tetejét szórd meg parmezánnal.

6. Az öntethez keverd össze atejfölt, a tejszínt, a citromhéjat, akapribogyókat és a kaprot. Locsold rá a felszeletelt tekercsre.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Cath Muscat, ACPSYDICATION