Forralt fűszeres kávé csokoládéval és tejszínnel

Borítókép: Forralt fűszeres kávé csokoládéval és tejszínnel
Bolondítsd meg a kávét egy kis naranccsal és brandyvel, és pillanatok alatt perzselően finom desszert lesz belőle!

Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók: fejenként 1 deci frissen főzött, erős feketekávé • ízlés szerint brandy • 4 hüvely kardamom •1narancs • 20 deka étcsokoládé • 3 deci sűrű tejszín

1.A kardamomhüvelyeket nyomd szét, a narancs héját zöldségpucolóval csíkokban hámozd le (a fehér részét hagyd ki, mert az keserű!), a csokoládét tördeld darabokra. Atejszínt verd fel, de nem kell hogy túl kemény hab legyen. 2. A lefőzött kávéba öntsd bele a brandyt (kábé másfél deci talán elég lesz), add hozzá a kardamomot és a narancshéjat, forrald össze, és tedd félre pár percre. 3.Közbenacsészékben oszd el a csokidarabokat. Öntsd rájuk a leszűrt, forró kávét, kanalazz a tetejére tejszínhabot. Nem feltétlenül kell leszűrni, az ízesítők úgyis leülepszenek az aljára, sőt, van, aki szereti kiskanállal kieszegetni a pohár fenekéről a csokival együtt.

Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Gus Filgate/Olive magazine/[email protected]