Fondütrió friss gyümölccsel

Borítókép: Fondütrió friss gyümölccsel
Fehér, tej- és étcsokis fondü. Savanykás gyümölcsökkel a legfinomabb.

Előkészítési idő: 20 perc
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók (8 gyereknek elég,
de 4 éhes is végez vele):
• 60 deka friss szezongyümölcs A sötét fondühöz: • 10deka étcsokoládé • bő fél deci sovány tejszín A fehér fondühöz:
• 10 deka fehér csokoládé • bő fél deci sovány tejszín Akaramellfondühöz:
• 5-6 deka barnacukor •bő fél deci sovány tejszín • 2 deka vaj

1.A sötét csokifondühöz melegítsd fel a tejszínt közepes lángon. Amikor bugyborékolni kezd, tördeld bele az étcsokoládét – 2-3 perc alatt felolvad. Keverd simára, öntsd tálba. 2. A fehér csokifondühöz is melegíts tejszínt majdnem forráspontig, akkor vedd le a tűzről, tördeld bele a fehér csokit, hagyd olvadozni benne vagy 5percig, aztán kavard simára. Ezt is öntsd egy tálkába. 3. A karamellfondühöz a cukrot, atejszínt és a vajat kis lángon olvaszd fel egy láboskában. Kevergesd folyamatosan, amíg a cukor elolvad. Kicsit vedd magasabbra ahőmérsékletet, forrald fel, aztán kavargatás nélkül hagyd bugyogni 3-4 percig, amíg besűrűsödik és barnulni kezd. Öntsd tálba. 4.A friss gyümölcsöket darabold fel úgy, hogy könnyen fel lehessen szúrni őket. A fondübe mártva, abban megforgatva fogyasztandó!

Megjelent az Éva magazin 2011. júniusi számában. Szöveg: Simándi Júlia, Fotó: Andre Martin /acpsyndication.com