Fokhagymakrémleves, amitől felmelegedsz

Hiperegyszerű, forró leves.
Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 30 perc
Hozzávalók:
•4 fej fokhagyma
•2 evőkanál vaj
•1 kisebb hagyma
•3 ág kakukkfű
•1,5 liter zöldségalaplé
•2,5 deci sűrű tejszín
•fél kiló krumpli
•4 szelet kenyér
1. 3 fej fokhagymát süss puhára a sütőben.
2. Egy lábasban felforrósított vajon futtasd meg az apróra vágott hagymát. Add hozzá a sült és a maradék 1 fej nyers fokhagymát és a felkockázott krumplit.
3. Öntsd fel alaplével, add hozzá akakukkfüvet és sózd ízlés szerint.
4. Főzd addig, amíg a fokhagyma és a krumpli is megpuhul.
5. Tálald pirított kenyérkockákkal.
Még jó néhány forró levesreceptünk van – kattints ide!
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika